pH waarde

In de natuur is de pH-waarde erg belangrijk. Deze pH-waarde wordt bepaald door het evenwicht tussen zuren en basen. Eenvoudige voorbeelden van de juiste pH-waarde zijn:
  • als de tuin niet de juiste pH-waarde heeft dan groeien de planten niet goed of gaan zelfs dood.
  • als water niet de juiste pH-waarde heeft, dan wordt het water groen.

Ons lichaam heeft ook een pH-waarde. Een gezonde pH-waarde ligt rond 7.0. Als het lichaam een te lage pH-waarde heeft, is er zuuroverschot en er worden dan zuurresten in de gewrichten, weefsels en botten opgeslagen. Dit kan diverse vervelende aandoeningen tot gevolg hebben zoals: reuma, jicht, botontkalking, vermoeidheid, huidproblemen, overgewicht en zelfs een grotere vatbaarheid voor infectieziekten. Bij velen verzuurt het lichaam nog sneller rond het 45ste levensjaar. Dit komt door de afname van bepaalde stoffen(natriumbicarbonaat) die de (urine)zuren neutraliseren.

Onze voeding speelt een belangrijke rol. De ideale voeding bevat namelijk 2 tot 4 x meer basenvormende dan zuurvormende voedingsmiddelen.

  • Zuurvormende voeding: frisdrank, fast food, vlees, vis, melk, kaas, granen zoals brood en pasta, rijst en maïs.
  • Basenvormende voeding: groenten en fruit, kruidenthee, mineraalwater, rode wijn en kruiden zoals basilicum en peterselie.

Uiteraard is het niet de bedoeling om alle zuurvormende voedingsmiddelen te vermijden aangezien we deze ook nodig hebben. Het gaat erom dat we de voeding zodanig samen stellen dat er uiteindelijk een basenoverschot ontstaat.

  • Wat gebeurt er tijdens het sapvasten?

    Tijdens het sapvasten gaat het lichaam ontzuren door het gebruik van sappen. Om dit proces te ondersteunen nemen we basen vormende supplementen (Reset 2 en Reset 4) in. In de meeste gevallen is de urine al na 2 dagen sapvasten, minder zuur.

  • pH-waarde meten tijdens het sapvasten

De Ph-waarde is tijdens het sapvasten, heel eenvoudig te meten met pH-teststrips. Door dagelijks een teststrip één seconde in de urine te dopen, is de pH-waarde binnen 30 seconden af te lezen op de pH-kleurenkaart. Om een goed gemiddeld beeld te krijgen wordt deze test elke dag uitgevoerd.